Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

joi, 11 martie 2010

Chişinăul cere Moscovei să negocieze cu Tiraspolul mai productiv


Republica Moldova a cerut Rusiei să utilizeze canalele de comunicare pentru a face mult mai productiv dialogul cu Tiraspolul, pentru înlăturarea barierelor de liberă circulaţie a persoanelor de pe ambele maluri ale Nistrului, precum şi pentru reluarea relaţiilor şi implicarea întreprinderilor transnistrene în domeniul comerţului şi activităţilor economice, inclusiv cu Uniunea Europeană. Declaraţia aparţine ministrului adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Andrei Popov (foto), reprezentantul Chişinăului la discuţiile inter-ministeriale moldo-ruse de la Moscova din 9-10 martie.

Principalul subiect a fost conflictului transnistrean şi consolidarea cooperării cu Rusia privind reluarea negocierilor în formatul 5+2, precum sprijinul Moscovei pentru contacte directe între Chişinău şi Tiraspol la reluarea dialogului în grupurile de lucru şi de consolidare a măsurilor de încredere. Potrivit lui Popov, Chişinăul consideră că soluţionarea conflictului transnistrean este o problemă gravă care aşteaptă un răspuns responsabil de la Tiraspol. În viitorul apropiat prim-ministrul adjunct, Victor Osipov, va întreprinde o vizită la Moscova pentru consultări privind reglementarea transnistreană şi pentru a pregăti o vizită în Rusia a premierului Vladimir Filat.

La 9 martie, la MAE al Rusiei au avut loc consultări între ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Rusiei, Grigori Karasin, şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei, Andrei Popov. Ei au discutat despre problemele pe aprofundarea dialogului politic bilateral la toate nivelurile, precum şi despre îmbunătăţirea cooperării în cadrul CSI. Părţile au acordat o atenţie deosebită cooperării în domeniul comerţului, economiei şi a sprijinului umanitar. Au fost menţionate festivităţile viitoare cu ocazia aniversării a 65-a Victorii în Marele Război pentru Apărarea Patriei.A fost exprimat interesul deosebit pentru iniţiativele Rusiei în domeniul politicii de securitate europeană şi de dezvoltare regională, informează biroul de presă al Ministerului de Externe al Rusiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu