Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

vineri, 1 aprilie 2011

Comunităţile ruse din Transnistria au refuzat să se unească cu comunitatea rusă din Moldova


Uniunea Comunităţilor Ruse din Transnistria a decis să nu fuzioneze cu comunitatea rusă din Republica Moldova, informează agenţiile locale de presă. Declaratia a fost facută la 30 martie de către preşedintele Comunităţii ruse nistrene, Victor Arestov, în timpul unei întîlniri cu preşedintele Smirnov.
Potrivit serviciului de presă al Preşedinţiei, Arestov a declarat că decizia a fost adoptată în unanimitate la Congresul Comunităţilor Ruse din Transnistria. Aceasta, în ciuda intenţiei Ambasadei Rusiei la Chişinău, care a sugerat unirea tuturor asociaţiilor de profil într-o singura organizaţie înregistrata la Chisinău.
"Suntem pentru unire, dar deocamdată ne vom abţine de la ea, pentru că acolo, în Moldova, comunităţile ruse nu îşi pot găsi un limbaj comun ", a spus Arestov menţionînd că în timpul numeroaselor blocade împotriva Transnistriei comunitatea rusă din dreapta Nistrului a fost indiferentă.
Victor Arestov a observat că reprezentanţii lor „nu fac declaraţii care sînt necesare pentru a opri presiunea din partea Republicii Moldova asupra Nistreniei”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu