Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

marți, 26 aprilie 2011

Transnistria rămâne fără Smirnov?

Liderul separatist, Igor Smirnov, a avut, la sfârşitul săptămânii, o vizită la Moscova, unde s-a întrevăzut cu şeful administraţiei prezidenţiale, Serghei Narîşkin, noteaxă Kommersant.

În cadrul discuţiilor purtate, lui Smirnov, care se pregăteşete să candideze pentru cârma regiunii separatiste în decembrie curent, i-a fost dat de înţeles că este nevoie de o „rotaţie de cadre”, aceasta însemnând că Moscova nu-l mai doreşte pe Smirnov pentru un nou mandat.

Potrivit publicaţiei, la conferinţa de presă de vineri, susţinută la Moscova, Igor Smirnov nu mai părea a fi atât de sigur în ceea ce priveşte prezidenţialele din decembrie. Întrebat, dacă va mai candida la alegerile din acest an, liderul separatist a declarat că „deocamdată nu s-a decis”, menţionând că în Transnistria are loc reforma constituţiei pentru o mai intensă democratizare a regiunii în viitor. Acesta a menţionat necesitatea introducerii funcţiei de premier şi limitarea alegerii unui preşedinte până la două mandate.

Totodată, o sursă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe rus a menţionat că Smirnov, care nu a reuşit să găsească limbă comună cu niciunul dintre liderii de la Chişinău, frânează procesul de reglementare a conflictului transnistrean şi că problema ar putea fi rezolvată fără el.

Kommersant mai precizează că indiferent, dacă Smirnov va ţine cont de recomandări, Moscova s-a asigurat prin stabilirea unor contacte cu potenţiali lideri din regiune. Este vorba despre spikerul parlamentului transnistrean, Anatolii Kaminskii, şi politicianul aflat în opoziţia lui Smirnov, Evghenii Şevciuk.

Alegerile prezidenţiale în Transnistria sunt preconizate pentru decembrie 2011, iar Igor Smirnov, care a stat la cârma regiunii 20 de ani, urma să candideze pentru a cincea oară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu