Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

marți, 26 aprilie 2011

Manelistii romani si Transnistria

Românilor puţin le pasă de ce vânturi mai bat pe la Chişinău. Românii au problemele şi scandalurile lor mondene. Nu-i doare nici în cot cine va câştiga fotoliul de primar. Vai, dar ce zic aici? Majoritatea românilor habar nu au că Republica Moldova fierbe înaintea alegerilor locale. De fapt, nici presa nu face eforturi mari pentru a le băga pe gât informaţii despre fraţii de peste Prut.

Oricum, să nu credeţi că referinţele lipsesc cu desăvârşire. Încurcate sunt căile Domnului. Iar când vine vorba de căile prin care Moldovioara intră în atenţia presei din România te cruceşti nu alta. Să le luăm pe rând. Ştiţi care a fost cea mai comentată şi vizionată ştire despre Moldova în ultimul timp? Ghiciţi. Vă daţi bătuţi? Ei bine, este vorba despre killerul îndrăgostiţilor. Cu asta am reuşit noi, moldovenii, să îi impresionăm pe fraţii de limbă şi istorie.

Da, dar nu este tot. Niciodată nu o să intuiţi de unde a mai sărit iepurele. Incredibil, dar Moldova, mai exact Transnistria, a apărut indirect în presă în urma conferinţei unui manelist. Habar nu am dacă moldovenii din Transnistria îl ştiu pe Adrian Copilul Minune, dar Adrian Copil Minune ştie de petecul de pământ din stânga Nistrului. Ce legătură există între un manelist şi Transnistria? Acesta s-a plâns că a fost ameninţat de curând. Citez din memorie: “te vom trimite în Transnistria, iar copiii tăi şi familia ta vor umbla pe dealurile din Tiraspol.” De ce anume acolo, vă întrebaţi? Pentru că în Transnistria au fost exilaţi ţiganii în cel de-al doilea război mondial. Oricum, unde dai şi unde crapă. Un manelist, o ameninţare şi pac, apare Transnistria.

Cea mai recentă referinţă despre Moldovioara se leagă de declaraţiile lui Voronin. Fostul dictator, ce bine că vorbesc despre el la trecut, spunea că România ar dori să deschidă baze militare în Moldova. O fi adevărat, o fi vorba de încă o găgăneaţă de-a tiranului, nu avem cum să ştim. În ceea ce mă priveşte, nu m-ar deranja deloc să fie adevărat. Tragem linie şi ne întrebăm, ce au aflat românii din România despre românii din Moldova? Unu, că a apărut un ucigaş periculos pe malul Bâcului. Doi, că Transnistria este bau-baul maneliştilor. Trei, că în Moldova s-ar putea cantona forţele armate româneşti. Acum stau şi mă gândesc, oare ce părere şi-au făcut românii despre Moldova?


Sursa: cojocari.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu