Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

marți, 3 august 2010

Comunicat de presă


Reprezentantul special al Preşedinţiei kazahe în exerciţiu a OSCE pentru conflicte îngheţate în vizită de lucru la Bucureşti

Ambasadorul Bolat Nurgaliyev, reprezentantul special pentru conflicte îngheţate al Preşedinţiei kazahe în exerciţiu (PiE) a OSCE, va efectua la data de 4 august 2010 o vizită de lucru la Bucureşti, la invitaţia secretarului de stat Bogdan Aurescu.

Cu acest prilej, cei doi oficiali vor trece în revistă evoluţiile recente şi perspectivele soluţionării conflictelor îngheţate din spaţiul OSCE, cu accent pe conflictul transnistrean.

Consultările de la Bucureşti au loc pe fondul intensificării acţiunilor internaţionale menite să identifice modalitatea optimă de reglementare a dosarului transnistrean. Totodată, consultările vor permite evaluarea perspectivelor identificării unor mecanisme eficiente pentru soluţionarea conflictelor îngheţate, în contextul dezbaterilor prilejuite de Summitul OSCE care va avea loc la Astana, în perioada 1-2 decembrie 2010.

Informaţii suplimentare:

Ambasadorul kazah Bolat Nurgaliyev, diplomat de carieră, a deţinut în perioada 2007-2009 funcţia de Secretar general al Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, iar din ianuarie 2010 a fost numit reprezentant special pentru conflicte prelungite al PiE kazahă a OSCE.

Conflictele îngheţate (sau prelungite) reprezintă una dintre temele prioritare asumate de Kazahstan ca PiE OSCE în anul 2010, alături de combaterea terorismului, problematica Afganistanului, cooperarea în domeniul transporturilor şi promovarea toleranţei.

Preşedinţia în exerciţiu a OSCE este deţinută în 2010, pentru prima dată în istoria Organizaţiei, de către un stat din Asia Centrală. Din Troica OSCE mai fac parte Grecia (PiE OSCE în 2009) şi Lituania (PiE OSCE în 2011).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu