Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

luni, 15 februarie 2010

Băsescu, atacat dur de la Chişinău


Orice abordare a situaţiei Transnistriei trebuie să ţină cont de evoluţiile politice din Republica Moldova – teritoriul controlat de guvernul de la Chişinău. Pentru publicul românesc, întreaga evoluţie politică din regiune va fi mai uşor de înţeles în condiţiile cunoaşterii directe, motiv pentru care efectuăm un survol al declaraţiilor, opiniilor şi percepţiilor oamenilor politici moldoveni în presa locală. Observaţia de fond este că lupta pentru influenţă şi putere la Chişinău cunoaşte o escaladare fără precedent. Iar, pentru forţele pro-comuniste, “europenizare” e sinonim cu “românizare”. Iată cîteva fragmente semnificative:
Notă: constatăm că ziarul Moldova Suverană rămîne o resursă a Partidului Comuniştilor, cu o creştere a virulenţei atacurilor împotriva forţelor pro-europene, numite cu obstinaţie “unioniste”, “fasciste romneşti” etc.
1. Din alocutiunea presedintelui PCRM, Vladimir Voronin, la recenta sedinţă a activului republican (Moldova Suverană, 14 februarie 2010)
„Noi îi numim unionişti pe oponenţii noştri. Ei singuri se numesc astfel. Şi se pare că cu fiece zi această definire devine tot mai exactă. Însa, în opinia mea, este o definire prea măgulitoare, prea melodioasă. Deja pentru nimeni nu mai e un secret că la putere în Moldova a ajuns un adevarat clan, cele mai adevărate elemente criminale, care sînt înarmate cu o singură ideologie – ideologia vînzării propriei ţări, a propriului pămînt, a poporului. Şi problema nu constă numai în aceea că în Moldova, în oraşele, centrele noastre raionale au revenit bandiţii, racketul, jafurile şi banditismul de stradă. Situaţia e cu mult mai gravă. Acest clan al contrabandiştilor de ieri scuipă pe Constituţie. Adunaţi într-o gloată, ei, urmînd legea forţei, calcă peste norme şi peste regulamentele scrise, admit lucruri care se considerau imposibile încă jumătate de an în urmă. (…) Transnistria nu se înscrie în provincia „Basarabia” a marii Românii Noi. În schimb, în logica acţiunilor actualului regim se înscrie şi trimiterea militarilor noştri în Afganistan, şi linguşirea slugarnică pe lînga Romania, care a decis să amplaseze pe teritoriul său forţele americane antirachetă. Iar aceasta deja înseamnă că Moldova neutră se pomeneşte în condiţii neconfortabile de deschidere integraţională, aceasta intenţionat este transformată in zonă adiacentă frontului, provocînd Rusia la reacţii corespunzătoare în Transnistria. Trebuie să fii sau orb, ca să nu le vezi pe toate acestea, sau să fii un participant ordinar la acest proces. Toată logica lor, toată natura faptelor lor este criminală şi profund jignitoare. În anul aniversării a 65 de ani de la Marea Victorie ei comit sacrilegiul de a înfiinţa o comisie pentru cercetarea regimului comunist. Ei ştiu, cunosc, tremură de frică, înţelegînd că anume în acest an Partidul Comuniştilor le va aplica o lovitură decisivă la alegerile anticipate. Partidul Comuniştilor astăzi declară despre faptul că trece de la starea de luptă strategică la cea de ofensivă decisivă. Da, dacă doriţi, aceasta este o mobilizare electorală!”

2. Frăţie de haram (Încă o dată despre „unitatea de neam” a moldovenilor cu românii)
“Cu gărgăunii contaminaţi tot de această minciună năstruşnică a venit nepoftit în Republica Moldova şi matrosul Traian Basescu, pe care, iată de acum o piatiletka de cînd se află căţărat în vîrful puterii statului vecin, întreaga Europă tot încearcă să-l curăţe cu leşia democratică europeană de rapănul revanşard. Însă zadarnică încercare! Şi de data aceasta liderul român a alergat dincoace de Prut ca să-i scuipe cu neruşinare în obraz pe stăpînii acestei ţări; să-i „bucure” cu nişte declaraţii de rîsul găinilor în lumea civilizată de astăzi. Cum că guvernanţii români nicicînd nu vor recunoaşte naţiunea moldovenească – nici graniţele statale ale Republicii Moldova şi deci, nu vor iscăli un acord interstatal cu ţara noastră vizînd această problemă. Motivul? La mijloc e aceeaşi poveste cu Carpaţii, cu Stalin şi Molotov-Ribbentrop. …românii nu pot avea graniţe statale, iar cetăţenia românească e veşnică şi se transmite prin genele ereditare din generaţie în generaţie, chiar şi la cetăţenii altui stat, care cîndva s-au aflat vremelnic sub ocupaţia nasilnică a românilor. (…) Dacă am da la o parte grămada de pleavă propagandistică, cu care canalia informaţională securist-liberală a învăluit tratativele moldo-române, esenţa lor constă în următoarele: nişte hîrburi suite în vîrfuri; bludnici români basarabeni, pupători de labe neocolonizatoare, înfăţişînd partea moldovenească, s-au angajat să jefuiască, să sărăcească în continuare populaţia ţării, s-o dezbrace pînă la chelicica goală. Iar înalta parte dogovoritoare română, pe de altă parte, imediat va sări în ajutor moldovenilor, goi şi lihniţi de foame, contribuind în mod radical la fuga lor din ţară cu ajutorul paşapoartelor româneşti. În acest scop, guvernanţii români vor deschide încă doua cuiburi securiste (consulare) în ţara noastră – la Bălţi şi Cabul, cum s-a exprimat prea cultivatul marinar avînd în vedere oraşul Cahul. Ţinta finală a tuturor acestor potlogării de „binefacere frăţească” o aflăm şi într-o zicală românească: „Noi vrem Basarabia fără basarabeni!” Asta e, pe scurt, toată povestea despre „frăţia” şi „unitatea de neam” a moldovenilor cu românii.
Gherasim Ghidirim (idem, Moldova Suverană)
3. Moldova azi, 11 februarie 2010: În cadrul unei duplex Chişinău-Moscova, Vladimir Voronin a spus că (scutul antirachetă din România) creează impresia că revine era „războiului rece". Voronin a comparat decizia României cu o coaliţie antisovietică din timpul celui de-al doilea război mondial. „Aceste jocuri ale lui Traian Băsescu amintesc de cele ale lui Antonescu şi Hitler, care au creat o coaliţie antisovietică în timpul celui de-al doilea război mondial", a declarat liderul PCRM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu