Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

joi, 11 februarie 2010

SUA dă asigurări la Chişinău

„Instalarea unui sistem american de apărare anti-rachetă în România va contribui la creşterea şi consolidarea securităţii în regiune şi această acţiune nu va avea de a face cu Republica Moldova, care este un stat independent şi suveran”, a declarat la 10 februarie ambasadorul SUA în Republica Moldova, Asif Chaudhry (foto), într-o conferinţă de presă.“România este un membru al NATO şi este corect să ia decizii cu privire la desfăşurarea unor sisteme antirachetă pe teritoriul său. ABM Shield este un element de protecţie ca factor destabilizator faţă de situaţia care există în Orientul Mijlociu”, a spus ambasadorul american.
La 4 februarie preşedintele român Traian Băsescu a anunţat acordul de a plasa în ţară rachete de interceptare în cadrul noului sistem de GBA de apărare anti-rachetă, ale Statelor Unite. De la Washington s-au confirmat planurile de a disloca rachete în România, în timp ce s-a precizat faptul că acestea sînt îndreptate împotriva unor ameninţări "posibile" din Iran.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniştilor din Moldova, Vladimir Voronin, consideră că iniţiativa României de a disloca pe teritoriul său rachete ale SUA pune Moldova în vecinătatea imediată a acestora, iar la 5 februarie, Ministerul de Externe a emis o declaraţie exprimîndu-şi îngrijorarea cu privire la pregătirile din România de a găzdui interceptoare americane la sol, informează Agenţia Novosti - Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu