Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Delegaţie nistreană la Congresul Partidului Rusia Unită


La 21 noiembrie 2009, la Sankt-Petersburg a început cel de-al XI-lea Congres al partidului Rusia Unită. La invitaţia preşedintelui Consiliului Suprem al partidului Rusia Unită, Boris Grizlov, va participa şi o delegaţie de deputaţi ai Consiliului Suprem ai Republicii Moldoveneşti Nistrene, care îl include pe vicepreşedintele Consiliului Suprem al RMN, pe preşedintele partidului Republican Obnovlenie/Renovarea, Evgheni Şevciuk, şi pe preşedintele Comisiei Juridice, Andrei Sipcenko. Principala problemă discutată la congres va fi situaţia economică din Federaţia Rusă şi adoptarea unui nou document politic intitulat “Rusia Unită”. Boris Grizlov şi-a exprimat încrederea că delegaţiile la Congres vor contribui la aprofundarea dialogului politic şi la îmbunătăţirea calităţii cooperării. Reamintim că la 17 decembrie 2007, Evgheni Şevciuk şi Andrei Sipcenko au participat la al optulea Congres al Rusiei Unite, congres care este acum un reper, mai ales că atunci a fost nominalizat pentru postul de preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev.
Congresul partidului Rusia Unită va trasa principalele direcţii de dezvoltare a Rusiei pînă în 2020, precum şi punerea în aplicare a măsurilor anti-criză. Astăzi, cooperarea dintre Parlamentul RMN şi Rusia Unită este în curs de dezvoltare tot mai activă, după semnarea, în noiembrie 2007, a Acordului de cooperare. Se preconizează ca la congresul partidului Rusia Unită, din Sankt-Petersburg, să continue consultările cu privire la problema sprijinirii regiunii nistrene şi, deci, sprijinirea în continuare a pensionarilor din Transnistria care au numit plăţile suplimentare “prima lui Putin”.
În octombrie acest an, prim-adjunctul fracţiunii Rusia Unită în Duma de Stat, Tatiana Iakovleva, a spus că inter-cooperarea dintre partide se va extinde concomitant cu continuarea proiectul umanitar. "Scopul principal - rezolvarea problemelor sociale acute, îmbunătăţirea vieţii populaţiei din Transnistria, prevenirea unei catastrofe umanitare în regiune şi apărarea independenţei sale", a subliniat Tatiana Iakovleva. Parlamentarii Ruşi au propus să fie creat un organism special de rus-nistrean al cărui Consiliu de Administraţie să asigure o transparenţă maximă şi control public asupra utilizării ajutorului financiar umanitar al Rusiei. De notat faptul că, în baza acestei cooperări, Transnistria a primit în doi ani aproximativ 55 de milioane de dolari SUA. Proiectul este implementat prin intermediul Consiliului Suprem al Parlamentului Nistrean, care este managerul de fonduri. (Sursa: www.obnovlenie.info)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu