Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

vineri, 26 iunie 2009

Deschiderea oficială a programului de tabere pentru tinerii etnici români din afara graniţelor – ARC 2009

Deschiderea oficială a programului de tabere pentru tinerii de origine română din comunităţile româneşti din afara graniţelor - ARC 2009, a avut loc astăzi, 25 iunie. Evenimentul s-a desfăşurat la Farul Vechi din oraşul Sulina, în prezenţa Preşedintelui României, Traian Băsescu, a secretarului de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Eugen Tomac şi a autorităţilor locale din Judeţul Tulcea.
„Statul român va continua să susţină tinerii etnici români din afara graniţelor care doresc sa-şi facă studiile în România, prin acordarea de burse în cadrul instituţiilor de învăţământ din ţară”, a declarat presei secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Eugen Tomac.
Peste 2.000 de tineri de origine română din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Albania, Croaţia, Grecia, Austria, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Franţa, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Israel şi Autoritatea Naţională Palestiniană vor participa anul acesta la programul ARC, care se va desfăşura în centrele de agrement pentru tineret din Sulina, Poiana Pinului, Eforie Sud şi 2 Mai.
Programul ARC îşi propune să faciliteze accesul tinerilor etnici români din afara graniţelor la valorile culturale şi istorice româneşti, să consolideze relaţiile de parteneriat între organizaţiile de tineret, precum şi să dezvolte abilităţile de comunicare în limba română.
În tabăra de la Sulina vor fi găzduiţi timp de o săptămână 150 de elevi şi profesori ai şcolilor româneşti din Dubăsari, Râbniţa, Tighina şi Tiraspol, localităţi din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.
Programul de tabere ARC este o iniţiativă a Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul MAE, derulată în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu