Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

duminică, 21 iunie 2009

Oleg Smirnov, deputat la Chişinău?





Tot mai multe surse anunţă o posibilă implicare a fiului Preşedintelui RMN, Oleg Smirnov, la alegerile parlamentare din Moldova.
“Această mişcare politică poate fi o eroare sau, dimpotrivă, un bun pas tactic, dar trebuie să aşteptăm confirmarea faptului că liderul Partidului Patriotic din Transnistria (PPT), Oleg Smirnov, a acceptat să participe la alegerile parlamentare din Moldova din 29 iulie pe listele partidului condus de Vasile Tarlev”, a declarat într-un interviu pentru portalul rusesc REGNUM fostul co-preşedinte al Comisiei unificate de control din partea Transnistriei, Alexandru Porojan. El a remarcat faptul că se opune “la orice interferenţă cu alte state şi că e împotriva participării la procesul electoral din Moldova”. “Eu cred că nu este nevoie de a se angaja în această luptă, cel puţin din motive de autoconservare. Pentru că în final ar putea cîştiga o victorie foarte diferită de scopurile forţelor politice nistrene iar consecinţele pot fi foarte imprevizibile. De aceea, în astfel de situaţii ar trebui delimitată în mod clar simpatia politică de interesele reale”, a spus Porojan . Potrivit lui, în acest caz nu este relevantă poziţia de lider al PPT, ci faptul că Oleg Smirnov devine o figură independentă politic.
Modelul este cunoscut în România prin candidatura “independentă” a Elenei Băsescu la recentele alegeri euro-parlamentare. ”Presupusele acţiuni ale lui Oleg Smirnov sînt fie greşite, fie sînt calculate pe lungă distanţă, cu un prognostic şi o perspectivă reale. Poate tînărul Oleg Smirnov crede în forţele politice din Republica Moldova şi crede că acţiunile sale vor beneficia de succes, cu toate că el va trebui să justifice clar acţiunea sa”, a rezumat Alexandru Porojan. Lista candidaţilor partidului lui Tarlev încă nu a fost publicată în Centrul Electoral Central al Republicii Moldova. Numai atunci se va vedea dacă Vasile Tarlev şi Oleg Smirnov vor fi împreună sau nu, relatează corespondentul nostru de la Tiraspol.
De notat faptul că Oleg Smirnov este, impreuna cu sotia sa Marina Smirnova, acţionarul principal al GazpromBank Tiraspol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu