Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

marți, 30 iunie 2009

Inflaţia şi politica fiscală


Sovietul Suprem al RMN a înaintat propuneri pentru dezvoltarea socială şi economică, ce vor fi reflectate în proiectul Concepţiei privind politica fiscală pentru anul 2010, transmite agenţia Novîi Reghion.
Parlamentul nistrean a luat act de necesitatea găsirii de soluţii pentru diminuarea inflaţiei în 2010, la maxim 10%. Vor fi, de asemenea, indexate pensiile, beneficiile de bunăstare, salariile publice pentru ocuparea forţei de muncă pînă la nivelul real al inflaţiei în urmatorii trei ani. La elaborarea proiectului de politici fiscale pentru 2010, s-a planificat să se ţină seama de dorinţele agenţilor economici care doresc să aibă acces egal la alocarea de resurse din credite.
Oamenii de afaceri nistreni acuză birocraţia excesivă în procedurile de acordare a creditelor, iar scopul noilor măsuri este tocmai încurajarea executivului de a dezvolta programe care au ca scop reducerea barierelor administrative şi de atragere de resurse de revitalizare a agenţilor economici.
Conceptia fiscală şi politica fiscală - una dintre cele mai importante piese ale legislaţiei actuale – va servi la formarea mai echitabilă a bugetului Transnistriei pe anul fiscal 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu