Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

luni, 6 iulie 2009

Cooperare între Transnistria – Oseţia de Sud


Între 15 şi 17 iunie, o delegaţie oficială nistreană condusă de preşedintele Igor Smirnov a efectuat o vizită în Republica Oseţia de Sud. Cu acest prilej, preşedinţii Igor Smirnov şi omologul său, Eduard Kokoity, au semnat un protocol cu privire la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două state – Oseţia, recunoscută fiind de Rusia, iar Transnistria, în aşteptarea recunoaşterii ca nou actor politic în zona Mării Negre.
Componenţa delegaţiei transnistrene a inclus reprezentanţi ai ministerelor, care au negociat şi au pregătit o serie de documente, în diferite domenii, precum şi în cel al securităţii. Ministerul de Interne nistrean a fost reprezentată de ministrul adjunct, Serghei Belous.
Principalul scop al vizitei reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne al RMN a fost stabilirea de contacte de lucru cu autorităţile din Oseţia de Sud, cu privire la acordurile de cooperare şi de colaborare între cele două ministere ale “republicilor surori”. Conform lui Sergey Belous, în timpul şederii sale în Oseţia de Sud au avut mai multe runde de convorbiri cu ministrul Afacerilor Interne din Oseţia de Sud, Valery Valiev şi cu adjuncţii acestuia. De asemenea, s-au discutat o serie de probleme legate, în special, de taxele vamale şi de ajutor în cazul conflictelor armate. De la începutul conflictului dintre Osetia de Sud si Georgia din anii ’90 ai secolului trecut, în lupte au fost omorîţi 87 ofiţeri ai organelor afacerilor interne osetine 10 dintre ei au murit în august 2008, cînd partea georgiană a declanşat o mare ofensivă împotriva Oseţiei de Sud, urmată de intervenţia forţelor Federaţiei Ruse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu