Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

miercuri, 29 iulie 2009

Interviul ministrului Vladimir Iastrebciak pentru televiziunea daneză

“Independenţa Transnistriei nu reprezintă un scop în sine, ci un mijloc de a proteja drepturile oamenilor. În prezent nu există premise concrete pentru faptul că Transnistria este o parte a Republicii Moldova”, a declarat la sfîrşitul săptămînii trecute ministrul de externe nistrean, Vladimir Iastrebciak, într-un interviu acordat Corporaţiei Daneze de Televiziune Corporation, reporterului Tom Karstensenom. Ministrul de la Tiraspol a spus că politica este ghidată de voinţa poporului, exprimată în mod repetat, prin referendum organizat în conformitate cu standardele democratice universal recunoscute.
“Obiectivul nostru strategic este de a asigura drepturile şi libertăţile populaţiei şi independenţa, ca instrumente pentru asigurarea faptului că aceste drepturi nu sunt încălcate de nimeni”, a declarat şeful MAE al RMN.
Jurnalistul danez a întrebat dacă Transnistria a optat pentru scrierea chirilică a “limbii moldoveneşti” (limba română – n.n.) Tiraspolul demonstrează dorinţa de a nu face parte din spaţiul european, spaţiu ce foloseşte scrisul “în latiniţa” (grafia latină – n.n.).
Ministrul de externe nistrean a făcut observaţia că scrierea în chirilică este script-ul original al alfabetului pentru moldoveni, la fel cum utilizarea grafiei latine în Moldova-Chişinău, în opinia sa, “indică probabil dorinţa de statalitate, pentru a maximiza pînă aproape de identificare cu spaţiul românesc”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu