Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

miercuri, 15 iulie 2009

Seminarul “Oglindirea conflictelor în presă”


Jurnalişti din Republica Moldova si Transnistria au luat parte la seminarul cu tema “Acoperirea subiectelor privind conflictele”, moderat de Oleg Panfilov, director al Centrului pentru Jurnalism în situaţiile extreme ale Uniunii Jurnaliştilor din Rusia. Seminarul s-a desfăşurat pentru rezentanţii mass-media din Moldova, Transnistria şi Găgăuzia, la Dubăsari şi Cocieri, sub auspiciile Centrului Independent de Jurnalism din Moldova.
”De la inceputul intîlnirii am avertizat pe toţi că nu vom vorbi despre politică, ci vom vorbi despre modul de a relata obiectiv din zone aflate în conflict”, a subliniat Panfilov. În cadrul proiectului, au fost prezentate în limba engleză şapte filme documentare. Într-unul din cele mai bune filme ale programului, “În faţa cuvintelor: foto-corespondenţii de război”, proeminenţi jurnalişti ruşi şi străini vorbesc despre munca lor în punctele fierbinţi din lume. Pelicula “Anna: Şapte ani pe liniile de front”, a fost prezentată figura Annei Politkovskaia (foto), asasinată pe 7 octombrie 2006, la intrarea in casa ei.
În timpul discuţiilor cu reprezentanţi ai mass-media s-a discutat şi despre cum trebuie să se menţină obiectivitatea în cazul în care există presiuni politice. Participanţii la seminar au vorbit despre jurnalism, etică şi estetică, precum şi despre siguranţa jurnaliştilor în medii ostile. La încheierea celor trei zile de lucru, Oleg Panfilov a exprimat dorinţa de a reveni în mijlocul ziariştilor din Republica Moldova, Transnistria şi Găgăuzia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu