Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

marți, 22 martie 2011

In Transnistria a fost creată o nouă organizaţie neguvernamentală



La 19 martie in Palatul Culturii din Tiraspol a fost creată o nouă mişcare publică social-patriotică denumită "Recunoaşterea". Iniţiativa a aparţinut mişcărilor de tineret "Tinerii energici" şi comunităţii Studentii Transnistriei. Anul trecut, acestea au semnat un acord de cooperare care a devenit preludiul creării acestei noi structuri, noua mişcare fiind înregistrată la 3 februarie a acestui an.
Desigur, o primă întrebare priveşte chiar denumirea noii organizaţii. Ca preşedinte al “Recunoaşterea” ("Confessions"), Elena Slyadneva ne-a declarat: "mişcarea social-patriotică liberă, "Recunoaşterea", acordă prioritate promovării recunoaşterii internaţionale a Republicii Moldovemeşti Nistrene prin intermediul diplomaţiei publice, printr-o serie de programe şi proiecte care vizează consolidarea imaginii pozitive a RMN. Cele două organizaţii unite într-o "recunoaştere" au contacte puternice pe termen lung, cu mişcări de tineret din Rusia, Ucraina şi Belarus, precum şi cu persoane şi grupuri de deputaţi din parlamentele acestor state”.
Pînă în prezent, conform Elenei Slyadneva, “organizaţia reuneşte peste 150 de persoane, activînd cu sprijinul tinerilor. Noi credem că activiştii noştri sînt maturi şi pot lua parte la viaţa socială şi politică. Avem planificate o serie de evenimente majore, cum ar fi conferinţe, mese rotunde, iar membrii noştri sînt deja implicati în structuri ca şi Consiliul oraşului Tiraspol. Noi promovăm termenii de educaţie patriotică de tip modern a tinerilor, cooperarea acestora cu alte organizaţii şi educarea tinerei generaţii în tradiţia ortodoxiei prin eparhia Tiraspol-Dubăsari a Bisericii Ortodoxe Ruse "- a explicat presei Elena Slyadneva.
Consiliul de Administratie al mişcării "Recunoaşterea" include mai mulţi membri ai Sovietului Suprem al Transnistriei (Parlamentul local – n.n.), de la partidul "Renovarea" (de opoziţie antismirnovistă – n.n.) şi este condusă de un reprezentant al aceluiaşi partid, preşedintele comisiei parlamentare cu privire la asociaţiile publice, sport, politica de informare şi de tineret Viaceslav Tobuh. Dar, în ciuda acestui fapt, conform Elenei Slyadneva, noua mişcare socială nu este un apendice al tinerilor de vreo forţă politică.
"Noi nu avem de gînd să ne alăturăm nici unui partid politic şi să devinim aripa sa de tineret. Da, este posibil să participam împreună la unele evenimente, dar în acelaşi timp, vom rămîne o mişcare publică independentă", a declarat preşedinta mişcării. Menţionăm că pentru calitatea de membru există restricţii de vârstă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu