Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

miercuri, 30 martie 2011

Wikileaks: Traian Băsescu a insistat pe lîngă Vladimir Putin, în 2005, cu privire la includerea României în formatul de negocieri privind reglementare

Bucureşti, 30 martie (cf. Novîi Reghion, Serghei Vulpe) - În 2005, preşedintele Traian Băsescu a cerut lui Vladimir Putin includerea României în formatul de negocieri existent. Agenţia nistreană citează HotNews, conform căreia, în timpul vizitei sale la Moscova la 14-15 februarie 2005, preşedintele Traian Băsescu a indicat direct lui Vladimir Putin dorinţa de a extinde formatul de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean ca să includă şi Bucureştiul.

Băsescu a declarat lui Putin că locul Bucureştiului ar trebui să fie la masa de negocieri pentru că "Transnistria ameninţă stabilitatea regională şi reprezintă un paradis sigur pentru crima organizată, care pătrunde în România.
Diplomaţii americani au transmis la Washington informaţia conform căreia, ministrul român de Externe, Ungureanu, guvernul român a văzut în dorinţa de a extinde formatul de negocieri un nou elan la dialogul ce stagnează.
De asemenea, preşedintele român şi-a exprimat opinia sa cu privire la cooperarea regională în zona Mării Negre, zonă în care "este în cauză traficul de arme, droguri şi contrabandă de altă natură”.
Preşedintele rus a sugerat în răspuns crearea unor unităţi navale comune, formate din navele ţărilor de coastă, care ar acţiona în mod concertat împotriva crimei organizate în Marea Neagră, se spune în telegramele ambasadei SUA.
Băsescu a declarat, de asemenea, lui Putin despre posibilitatea deschiderii unei baze militare americane permanente în România, subliniind că acest lucru nu ar trebui să fie interpretat ca un semn de ostilitate faţă de Rusia.
Preşedintele rus a răspuns că "transferul de baze militare americane din Germania de Est nu are nici o bază politică, dar poate avea consecinţe potenţial grave", se spune în telegramele citate de Wikileaks.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu