Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

vineri, 18 martie 2011

Pensionarii nistreni vor primi supliment la pensie din fond rusesc în primul trimestru din 2011

Indemnizaţiile de pensii din surse regenerabile transnistrene sprijinite de ajutorul umanitar rusesc vor fi acordate şi în 2011, informează Novîi Reghion.

Ştirea a fost confirmată la Tiraspol, la o conferinţă de presă, în urma vizitei la Moscova a preşedintelui Consiliului Suprem al RMN, Anatoli Kaminski.
El a menţionat că la sfîrşitul lunii martie va fi primită finanţarea pentru trimestrul II şi de la 1 aprilie încep plăţile către pensionari la nivel de 450 ruble nistrene. De la 1 ianuarie 2012, pensiile vor fi majorate cu 150 de ruble.
În plus, Transnistria va primi trimestrial fonduri pentru a îmbunătăţi alimentaţia în instituţiile de învăţămînt şi cele medicale.
Kaminski a discutat
la Moscova
şi posibilitatea de a furniza credit tehnic pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a sectorului agricol din Transnistria. La 28 martie este planificată o întîlnire extinsă cu privire la dezvoltarea agrobusiness-ului. Fondurile proprii pentru dezvoltarea sectorului în Transnistria nu sînt suficiente, astfel încît creditele sînt necesare.
Reamintim că în 2008 - 2009 ajutorul pentru dezvoltarea agriculturii din partea Federaţiei Ruse a fost de 214 milioane ruble ruseşti.
"Acest lucru a permis achiziţionarea de maşini şi echipamente moderne de cultivare si prelucrare a produselor, de dezvoltare a grădinilor noi şi a viilor, iar aproximativ 70 de milioane de ruble au fost deja recuperate şi trimise pentru re-creditare". Kaminski a mai spus că în întîlnirile sale cu partenerii ruşi el a ridicat problema aprovizionării cu produse transnistrene a pieţelor din Rusia, inclusiv prin intermediul achiziţiilor publice şi a discutat problemele întreprinderilor nistrene care sînt deţinute de către reprezentanţii de afaceri ruşi, ca în cazul Combinatului Metalurgic de la Rîbniţa, fabrica de ciment Rîbniţa sau ZAO Moldavcabel. Vorbind despre iniţiativa strategiei de dezvoltare a Transnistriei pînă în 2025, Kaminski a spus că şeful Administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narîşkin, a luat această propunere ca pozitivă şi imediat a convocat o întîlnire cu reprezentanţi ai unor centre de cercetare din Rusia care să lucreze împreună la acest subiect. Preşedintele parlamentului transnistrean a subliniat că dezvoltarea acestui proiect va fi finanţată de Federaţia Rusă. El a mai spus că a discutat această iniţiativă cu preşedintele Igor Smirnov care şi-a anunţat cooperarea deplină.
În cadrul întrevederii cu şeful Dumei de Stat a Rusiei, Boris Grazlov, Anatoli Kaminski a discutat propunerea de înfiinţare a comisiei Dumei, de cooperare cu Transnistria, iniţiativă aprobată de preşedintele parlamentului rus. Urmează încheierea de contracte de cooperare între comisii ale Consiliului Suprem al Transnistriei şi Duma de Stat.
"Sînt destul de mulţumit de întîlnirile din Rusia, şi cel mai important lucru, am primit asigurări că Rusia va continua să sprijine efectiv Transnistria", - a spus Kaminski.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu