Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

marți, 22 martie 2011

Uniunea Europeană va discuta problema unor măsuri restrictive împotriva autorităţilor transnistrene


La 21 martie a.c., Miniştrii de externe ai UE au discutat despre sancţiunile economice împotriva regimului libian, dar potrivit agenţiei Novîi Region, împreună cu problema libiană, la capitolul 27 al programului ministerului european al Afacerilor Externe a fost discutată şi aprobarea de “noi sancţiuni împotriva persoanelor fizice asociate cu regimul din Belarus Alexander Lukaşenko pentru reprimarea continuă împotriva deţinuţilor politici”.
Un alt aspect al reuniunii a fost dedicat adoptării de sancţiuni împotriva autorităţilor transnistrene, descrisă ca fiind "o regiune contestată între Republica Moldova şi Rusia".
Conform agenţiei Novîi Reghion în septembrie anul trecut, Consiliul de Miniştri al Uniunii Europene a decis să prelungească pînă la 30 septembrie 2011 "măsurile restrictive" de gestionare a Transnistriei, constînd în interdicţia asupra liderilor transnistreni de a intra pe teritoriul UE.
În informaţiile postate pe site-ul oficial al Consiliului, s-a constatat că aceeaşi decizie suspendă aceste măsuri restrictive pentru o perioadă de 6 luni - pînă la 31 martie 2011. Astfel, Consiliul UE a sperat, în special, să contribuie la progresul unei soluţii politice între Republica Moldova Transnistria.
"La sfîrşitul perioadei de suspendare a măsurilor restrictive Consiliul va examina aplicarea lor în continuare, în funcţie de evoluţia lucrurilor în zonă", se spune în document.
Pentru prima dată, Consiliul de Miniştri al Uniunii Europene a impus restricţii privind acordarea vizelor pentru conducerea superioară a Transnistriei, în februarie 2003, spunînd că "liderii transnistreni sînt reticenţi în a sprijini eforturile comunităţii internaţionale pentru o soluţionare paşnică între Republica Moldova şi Transnistria”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu