Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

joi, 24 martie 2011

Mircea Snegur consideră că diferendul de pe Nistru ar fi rezolvat dacă Rusia va înceta să susţină Tiraspolul


O posibilă soluţie a conflictului transnistrean poate fi acordarea de autonomie regiunii transnistrene în cadrul Republicii Moldova, dar cu puteri mai largi decît cele care există în Găgăuzia, a sugerat într-un interviu pentru editia românească a agenţiei Novîi Reghion, primul preşedinte moldovean, Mircea Snegur.

Potrivit acestuia, "conflictul de pe Nistru s-ar rezolva de la sine, în cazul în care Rusia, care are multe trupe pe malul stîng al Nistrului, ar înceta să susţină autorităţilor de la Tiraspol”.
Snegur a subliniat că un acord de încetare a focului a fost semnat de el şi de preşedintele rus Boris Elţin, deci este evident că Moldova s-a luptat cu forţele armate ale Rusiei iar soluţionarea conflictului transnistrean depinde de poziţia Moscovei.
În acest caz, eşecul operaţiunii pentru restabilirea ordinii constituţionale în Transnistria revine comandanţilor unităţilor militare, care, conform lui Snegur, au transmis deformat ordinele lui.
"Acum, toate pietrele au căzut în cap lui Snegur. Cum aş putea da ordinul să se retragă în 1992? Preşedintele controlează situaţia prin trimişii săi, prin generalii pe care i-a stabilit ", a spus el. Primul Preşedintele al Republicii Moldova a mai spus că el crede că alianţa de guvernămînt actuală şi liderii săi vor găsi o cale de ieşire din această situaţie, altfel, politicienii ar pierde încrederea cetăţenilor şi riscul de a reveni la haos va fi real”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu