Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

miercuri, 30 martie 2011

Peste o mie de transnistreni au primit gratuit asigurare medicală din Moldova


În lunile noiembrie şi decembrie 2010, la agenţia teritorială Varniţa a avut loc campania naţională moldovenească pentru asigurări de sănătate gratuite la care au fost primiţi 1342 de locuitori nistreni.
Potrivit Novîi Reghion, citînd din publicaţia de la Chişinău, Timpul, directorul agenţiei de asigurări, Ştefan Chimbir, a declarat că procesul de înregistrare a poliţei medicale pe cheltuiala Guvernului Republicii Moldova pentru transnistrenii cu cetăţenia Republicii Moldova, proces derulat în trei oraşe de graniţă cu Transnistria. Potrivit acestuia, titularii de poliţe de asigurare au posibilitatea de a primi consultaţii medicale gratuite, anumite medicamente, şi au dreptul la acces gratuit la orice instituţie medicală de pe teritoriul Republicii Moldova. Cel mai adesea ei folosesc serviciile Spitalului Clinic Republican şi Institutului de Cancer din Chişinău.
Pentru a obţine poliţa de asigurare, aceste categorii de persoane trebuie să trăiască în Transnistria şi să aibă cetăţenia Republicii Moldova, cu menţiunea că transnistrenii pot obţine cetăţenia Republicii Moldova plus asigurare, pînă la 31 martie pentru jumătate de preţ - de 1239 lei din preţul total de 2480 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu