Carte "Sterilet" de Carol Hârşan

Editura Scrisul Românesc
Preţt: 30 lei
Pentru comenzi, sunaţi la numărul 0785-638.930
sau trimiteţi un mail la adresa carte.sterilet@gmail.com
http://carte-sterilet.webs.com

miercuri, 30 martie 2011

Menţiuni ale Ministerul Ucrainean de Externe legate de Transnistria


Ministerul Ucrainian de Externe a anunţat oficial că Kievul nu ia în considerare includerea părţii transnistrene în teritoriul ţării, relatează Anna Sergheevna pentru Novîi Reghion, la 29 martie a.c.
Purtătorul de cuvînt al ministrului Afacerilor Externe, Oleg Voloşin, a răspuns jurnaliştilor comentînd date de pe Wikileaks, cum că guvernul de la Chişinău ar fi gata să renunţe la RMN în cazul unificării Moldovei cu România.
"Contrar unor materiale, cum ar fi cele pe Wikileaks, am afirmat în mod repetat că Ministerul de Externe este pentru păstrarea intereselor Ucrainei şi menţinerea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Orice schimbare a frontierelor poate părea ipotetic avantajos pentru Ucraina, dar urmările pentru ţara noastră se pot transforma în probleme mari. Acesta este motivul pentru care Ucraina nu a recunoscut şi nu recunoaşte independenţa Kosovo, a Abhaziei şi Osetiei de Sud ", a declarat Voloşin reporterilor.
La întrebarea privind faptul că această atitudine înseamnă frica de a nu pierde Crimeea, oficialul a răspuns:
"Am spus că Ucraina este de părere că schimbarea frontierelor este contraproductivă. Noi credem că Ucraina este şi aşa o ţară destul de mare, şi nu există oportunităţi pentru dezvoltarea efectivă în alte condiţii", a spus Voloşin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu